Näin tehtiin ruokapöytään jalat

Postattu maaliskuu 22 2021

ruokapöytä metallijalat

Tämä upea koivunen pöytä on asiakkaan suunnittelema ja hän on teettänyt pöydän mittatilaustyönä. Pöydän jalat on tehty meidän teräksistä ja asiakas tilannut itse hisaustyön ja maalaukset KellariArt:lta. Asiakas kertoo miten hänen projektinsa eteni.

Jutun lopussa linkit tuotteisiin.

 

Näin projekti eteni

Halusimme pöydän kuudelle hengelle ja siinä tulisi olla runsaasti tilaa myös asettaa tarjoamiset. Meidän keittiön Domus-tuolit ovat normaalia leveämmät eivätkä mahtuneet kunnolla markkinoilla tarjolla olevien pöytien alle. Mittasimme kuinka iso pöydän tulisi olla, jotta tuoleilla on tilaa sivusuunnassa, kuinka korkea, jotta istuinkorkeus on hyvä ja kuinka tuolit mahtuvat liikkumaan pöydän alla.  Unohtamatta, että "syömiskorkeus" tuntuu luontevalta.

Kun pöydän korkeus oli selvillä, mietimme pöytälevyn paksuuden. Halusimme jykevän pöydän, jotta mittasuhteet miellyttävät myös silmää. Pyötäkannen paksuudeksi päätimme 5 cm. Pyödän valmiiksi mitoiksi tuli: pituus 220 cm, leveys 100 cm, korkeus 74 cm.

Kun toivottu pöydän istuinkorkeus oli selvillä, pääsimme suunnittelemaan jalkoja. Halusimme metalliset, mutta sirot jalat. Materiaaliksi valitsimme lattateräksen (laatu fe "musta teräs"). Lattateräs hiekkapuhallettiin, jotta maali tarttuu helposti ja pinnasta tulee siisti. Jalan pystylatan suunnittelimme vinoon (30 astetta), se tuo jämäkkyyttä ja pöytä ei nitku niin helposti. Kuvasta jalan rakenne on helppo hahmottaa.

Teräkset hankittiin Teräsmyynnistä suoraan määrämittaan sahattuna. Hitsaus ja maalaustyön suoritti Kellari Art (linkki jutun lopussa). Pintamaaliksi valitsimme mattamustan pulverimaalin.

 

 

 Jalan pystyosa lattateräs 8x90, vaakaosa lattateräs 8x80.

 

Mitä maksoi?

 

Lattateräkset pöydän jalkoihin 80-90 e

Hitsaus- ja maalaustyöt n. 280 e

Koivunen pöydän kansi puusepällä n. 600 e

 

 

Klikkaa verkkokauppaan lattateräs

Metallityöt toteutti Kellari Art, Heikki Hirvonen www.kellariart.fi

 

Viimeisimmät postaukset